Du är här: ProdukterInsats

Elektrisk insats till kamin

Dessa elektriska insatser till existerande kaminer eller nybyggda kaminramar används ofta för att stänga till ett hål i väggen eller i en nuvarande kamin. De kan fås i många olika storlekar – detta gäller både på längden, höjden och bredden. Eldeffekten och teknologin i insatsen är olika beroende på modell, precis som storleken. Därför kan du enkelt hitta en lösning som passar dig och dina önskade mått.

En elektrisk insats till en kamin styrs via en fjärrkontroll eller direkt på enhetens kontrollpanel. Därför är lösningen precis så bekväm som den alltid är när du väljer en elkamin – ingen rengöring och enkel hantering.

Det finns flera exempel på elektriska insatser. Det finns kaminer som är helt eller delvis integrerad i själva väggen. Dessutom finns det speciella kaminbox att sätta in i en kamin, hylla eller TV-möbel. Det är också möjligt att installera dessa elektriska kaminboxar i väggen där bakdelen byggs in och en tunn ram ramar in öppningen. Slutligen finns det populära fristående insatser som på få sekunder kan återuppliva din existerande kamin.

Elektrisk insats till kamin

Elektrisk kamininsats

Längd
Höjd
Djup
Effekt
Dekoration
Dimplex

Cassette 500 hybridpejs til tank - indbygningsmodul

Pris 14.699,00 SEK
Varunr: HYB-10-020

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Dimplex

Cassette 1000 hybridpejs til tank - indbygningsmodul

Pris 25.349,00 SEK
Varunr: HYB-10-023

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Dimplex

Cassette 250 Opti-Myst

Pris 7.499,00 SEK
Varunr: HYB-10-028

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Dimplex Engine 56-400 indbygnings elpejs

Engine 56-400

Pris 13.896,10 SEK
Varunr: HYB-10-031

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

dimplex engine 56-600 indbygnings el pejs

Engine 56-600

Pris 15.941,56 SEK
Varunr: HYB-10-032

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Unik vægpejs fra Dimplex

Vægpejs engine S

Pris 12.824,68 SEK
Varunr: HYB-10-036

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Engine L vægpejs fra Dimplex

Vægpejs engine L

Pris 13.506,49 SEK
Varunr: HYB-10-037

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Vægpejs Viotta de Luxe

Viotta de Luxe

Pris 3.246,75 SEK
Varunr: HYB-10-038

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Albany hybrid pejs fra Dimplex

Albany

Pris 22.142,86 SEK
Varunr: HYB-10-039

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Danville pejseindsats fra Dimplex

Danville

Pris 13.019,48 SEK
Varunr: HYB-10-056

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Log set 20 Revillusion bålsted

Log set 20 Revillusion

Pris 5.487,01 SEK
Varunr: HYB-10-058

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Fristående elektrisk insats till existerande kamin

Återuppliva din existerande kamin med en elektrisk insats som endast ska placeras i kamin och anslutas till ström. De stående elektriska insatserna kommer med ett dekorationsved-set på toppen som gör att insatsen passar in i en klassisk kamin. De skapar på så sätt ett mer realistiskt utseende – dock utan den välkända värmeeffekten från en braskamin. El-insatserna fås både med och utan värmemodul så det kan anpassas efter behov.

Vi upplever en stor efterfrågan hos traditionella braskamin- och kaminägare som har varit vana att tända sin kamin i många år. Dock kanske kaminen inte blivit godkänd i besiktningar på senare år, eller varit ur bruk en längre tid. I stället för att renovera sin kamin är därför en elkamininsats perfekt. Du slipper elda i kaminen med stearinljus och du har möjlighet att reglera värmeeffekten och få en del värme ut i rummet från en elinsats.

Fördelen med dessa insatser är att de är den absolut enklaste lösningen om du vill få liv i din kamin snabbt. Utöver det så styrs kaminen enkelt med fjärrkontroll och kräver ingen installation eller avancerad konstruktion. Det råder inga tvivel på att denna lösning skulle vara den billigaste om du vill ändra sin existerande kamin till en elkamin.

Varför köpa elektrisk?

Först och främst har tekniken utvecklats så pass mycket att lågorna idag upplevs som autentiska och realistiska. Den ser idag ut som en kopia av en gasol- eller braskamin. Det ligger många utvecklingstimmar bakom dagens produkter och du kan därför i 2020 säkra dig en fantastiskt fin elkamin.

Många producenter av elkaminer har tidigare översett hur viktigt det har varit för sina kunder att elden ser realistisk ut – kanske för att det ju inte är äkta eld du ser. Idag har producenterna ändrat approach och arbetar mot att skapa elkaminer med lågor som ser äkta ut.

Elektriska kaminer kan normalt uppfylla inredares och stylisters kreativa idéer och har därför blivit en produkt som många inredare föredrar. När man planerar större projekt som kontor är också brandriskerna noga övervägda och där passar elkaminer in perfekt om en mysig stämning vill uppnås i mötesrummet eller på kontoret. Möjligheterna med en elkamin är också oändliga och ger en större flexibilitet i inredningen. Säkerheten och flexibiliteten är båda fördelar till varför man ska köpa en elektrisk kamin.

Inbyggd i möbel eller väggöppning

Många har en dröm om att bygga in en kamin i en möbel. Vi älskar att utforska kreativiteten och hemmet och kan du skapa något vackert kommer det helt klart att uppmärksammas. Leken och kreativiteten med kaminer är fortfarande ett rätt nytt område eftersom det bara helt nyligt blev möjligt att till exempel bygga in en kamin i en möbel tack vara modern teknik och utveckling i branschen.

Elkaminen har funnits ett tag på marknaden, men teknologin har haltat lite och många har haft en stark relation till en kamin med äkta eld. Därför har man sällan sett elkaminer i inredningsmagasin och liknande.

Det verkar dock ändras mer och mer och kanske främst för att vi idag bygger tätare och mer isolerade hus med mindre behov för uppvärmning. En elektrisk kamininsats är både flexibel då den kan fås i flera storlekar och kan installeras i det mesta. Dessutom är kaminen miljövänlig och avger inga partiklar till innemiljön.

Ska man köpa tillbehör till en elkamin?

En elkamin levereras normal komplett vilket betyder att det inte finns något behov för extra tillbehör till kaminen. För flera modeller är det möjligt att välja några olika tillbehör. Det kan till exempel vara dekoration till elkamin där man kan få olika dekorations trä. Dekoration i en elkamin bidrar med en autentisk och mysig stämning och när elkaminens LED lågor flammar mot en svart bakgrund så matchar dekorationen perfekt.

Generellt är det inget behov för att klicka hem något annat än den utvalda kaminen. Monteringsbeslag och liknande nödvändiga tillbehör medföljer i paketet. Det finns några få modeller som man kan köpa till en möbel – till exempel vedförvaring, en dekorationsskorsten eller liknande dekorativa element.

Det finns några få LED kaminer där man kan köpa till en värmemodul, men denna är i de allra flesta inkluderad i kaminen från början. Så om något annat inte är angivet ska du inte köpa till den. Det är därför värme med i din kamin om du köper den från oss.

Kan de byggas in utomhus?

Initialt kan en elkamin inte byggas in utomhus. De är inte tillverkade för ändamålet och det beror främst på att tekniken och materialen inte är valda för att motstå väta och hårt klimat. Dessutom kommer värmeeffekten inte vara nog och därför skulle endast eldens sken vara för stämningen.

Motsatt de fritt hängande elkaminerna kan inte en inbyggd eldstad provisoriskt tas bort. Det understryker än mer att en inbyggnadselkamin inte är till för att monteras utomhus. Önskar du en ute- eller trädgårdskamin kan det vara en bra idé att investera i en etanolkamin eller terrassvärmare med gasol.