Du är här: FriståendeKamin

Elektrisk kamin

En elektrisk kamin skiljer sig från andra alternativ genom att den består av två element. Själva kaminramen eller möbeln, om man vill säga det, samt en elektrisk kamininsats. Därför kan man ofta välja mellan flera olika insatser så man får de effekter man personligen önskar i passande mått.

Kännetecknet för de elektriska kaminerna är att de normalt är stora och dominerande. De mäter ofta upp till en meter både i höjd och längd, så de fyller en del i hemmet. De köps ofta till platser där man önskar att skapa en vacker och romantisk stil och hittas både i privata hem men också på barer, caféer, restauranger och hotell.

En elektrisk kamin kan fås med många olika kaminfronter så det går att hitta den ram som man själv tycker bäst om. Se dig runt på sidan och hitta din blivande elkamin. Vi har också andra fristående elkaminer, du hittar dem alla här.

Elektrisk kamin på golv

Produkter - Elektrisk kamin

Längd
Höjd
Djup
Effekt
Dekoration
Campana gulvpejs fra Dimplex

Campana

Pris 8.961,04 SEK
Varunr: HYB-10-069

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Mini mozart sort gulvpejs fra Dimplex

Mini Mozart Sort

Pris 6.331,17 SEK
Varunr: HYB-10-070

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Vivaldi fritstående gulvpejs fra Dimplex

Vivaldi

Pris 17.370,13 SEK
Varunr: HYB-10-072

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Cavelli golvkamin från Dimplex

Cavelli

Pris 6.542,21 SEK
Varunr: HYB-10-080

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Vad är en elektrisk kamin?

I de flesta fall betraktas kaminen utifrån hur ramen runt kaminen ser ut och man beskriver sällan drivmedlet – el, gasol, ved eller boietanol. Den här kamintypen skulle väl kallas för öppen spis.

Många vill ha en ram i sitt favoritmaterial med tillhörande dekorationer och motiv. Det kan dessvärre ofta bli en dyr historia om man är ute efter en unik kaminram i till exempel marmor, som många av de exklusiva ramarna är gjorda i.

Det har gjorts mängder av kopior av dessa moderna och romantiska kaminerna som dock är tillverkade i andra material. I branschen är MDF eller sten ofta använt för att framställa fantastiska kaminer. Det finns många vita versioner som ofta är tillverkade i MDF. Det är en av de billigare lösningarna när det kommer till kaminerna.

Är du på jakt efter något i sten finns det ofta modeller i fossilsten eller kompositsten. De är populära materialval hos producenterna för att de kan göras i lättviktsmodeller. Det gör att transporten enklare så att priset kan hållas ner på en förnuftig nivå.

Kan den stå längs en vägg?

En elkamin är oftast placeras mot en vägg. Det är det smarta med kaminerna. Speciellt de elektriska är kännetecknade av att värmemodulen sitter i fronten av den integrerade kamininsatsen. Det betyder att all värme sprids på framsidan av kaminen. Därför kan en elektrisk kamin i de allra flesta fall placeras direkt mot en vägg. Kaminen kräver ett elluttag och ledningen kan föras ut på baksidan av kaminen för ett städat uttryck.

Sedd på den engelska puben

Kaminerna kännetecknas som den brittiska eldstaden som ofta ses på offentliga pubar. De utstrålar mys och sprider en kaminstämning i hela puben trots att kaminen är placerad i ena änden av rummet. De är helt enkelt för att de är så stora och dominerande så att man förnimmer kaminen även om man inte sitter tätt på den. Det gäller för kaminer med ved men också för de elektriska kaminerna med LED lågor.

De engelska kaminerna fås med alla möjliga dekorativa motiv, vilket ger ovanliga och unika uttryck.

Det skapas inte bara en känsla av värme men i synnerhet också trivsel. Själva kaminramen kan fås i en uppsjö av färger och kan ofta specialbeställas. De mest traditionella färgerna är svart, och vitt, men det finns också modeller i rödbruna nyanser så som valnöt, körsbärsträd och en normal brun.

Skillnad på kamin och eldstad

Kamin och eldstad är synonymer och betyder alltså samma sak. Idag har etanolkaminer och elkaminer tillkommit på marknaden och dessa kan ofta vara hängande eller fristående eldstäder, och benämns oftast bara för kaminer.

Pratar man om en lite mer gammeldags eldstad så accessionerar vi ofta dessa med de traditionella kaminerna som vi ser i denna produktkategori. De är klassiska gamla öppna spisar med skorsten i huset. De är ursprungligen gjorda för ved men börjar bli allt färre på marknaden då inneklimatet påverkas negativt av lösningen. Därför önskar idag många att konvertera den öppna spisen till ett slutet system.

Braskaminer är en del av ett slutet system vart partiklarna inte far rakt in i vardagsrummet tack vare en glaslucka. Alltid kommer några av partiklarna in i rummet när locket är öppet, men med det slutna systemet säkras att det mesta förs ut genom skorstenen.

Sättet kaminerna producerar värme varierar också med modell där man kan prata om konvektionsvärme eller strålvärme. Allt detta behöver man inte hålla reda på när man köper en elkamin som alltid bidrar med strålvärme.

Vilka tillbehör behöver jag?

Det är inte nödvändigt att köpa tillbehör till en elkamin, men många dekorerar sina kaminer med existerande kamintillbehör. Det kan exempelvis vara en vedkorg, eld krok eller något annat som man hade till en traditionell kamin. Vi försöker att göra upplevelsen så autentisk som möjligt, därför ser vi också ofta några vedträn liggandes bredvid den artificiella kaminen.

Galler, tändstickor och andra tillbehör bridrar kanske också med en mer autentisk upplevelse. Trots att inget av tillbehören används när kaminen är installerad. Beroende på tycke och smak är dessa ting som gör att stämningen blir precis den man vill ha med sin LED kamin.

Så kontaktar du oss

Vi sitter redo online med vår kundservice. Söker du mer information om våra produkter så får du gärna sända ett mail, kontakta oss på vår live-chatt eller ringa till oss. Det är förövrigt möjligt att kontakta oss på följande sätt:

  • Telefon
  • E-mail
  • Live-chatt
  • Facebook
  • Instagram

Vi erbjuder också videosamtal där vi kan visa våra kaminer som vi ställer ut i vår fysiska butik i Danmark live till dig. Vi har också försäljning av många andra kamintyper som utomhus terrassvärmare, etanolkaminer, gasolkaminer och braskaminer om det är något du hellre beslutar dig för att investera i.