Skillnaden på elektriska kaminer för inbyggnad

Elkaminer är fortfarande unga på marknaden och speciellt de inbyggnadsbara modellerna. Fler och fler väljer att inte investera i en traditionell kamin och väljer et miljövänligare alternativ, häribland elkaminen.

Inom elkaminer för inbyggnad finns det 3 olika typer när det kommer till effekter på lågorna: Den klassiska, 3D och Pro. Själva värmeeffekten är det inte någon större skillnad på. Dock kan det vara skillnad på storleken på kaminen och mängden värme den avger.

De klassiska och 3D-modellerna är utrustade med 5 ljusinställningar, vart Pro-modellen endast har 4 olika.

Front inbyggd elkamin

Klassisk inbyggd elkamin

Den billigaste av inbyggnads elkaminerna är den klassiska och den ses ofta inbyggd i en vägg eller i en möbel.

En klassisk elkamin har en färg på lågorna, den klassiska orangea färgen som påminner mest om riktig eld. Denna modell har dekoreras med vedbitar som också skapar en mer realistisk look.

Inbyggd 3D elkamin

Som namnet avslöjar är denna modell utrustad med en 3D effekt som skapar moderna lågor som ser otroligt realistiska ut.

3D-elkaminen ligger prismässigt som regel precis över den klassiska modellen.

Professionell inbyggd elkamin

Pro-modellen är den lyxigaste varianten av den elektriska inbyggnadskaminen och därmed också den dyraste av de tre varianterna. Den har 3 effekter för lågorna. Utöver den klassiska orangea har den också en blå och en blågul färgeffekt.

Det speciella med den här modellen är att den har glas på hela fronten så det inte finns någon yttre metallram. Pro-modellerna kan fås med sten-, trä- eller kristalldekoration.