Du är här: ProdukterVägghängd

Vägghängd elektrisk kamin

Få brasan upp på väggen med en vägghängd elkamin. Den elektriska väggkaminen skapar på en gång en härlig atmosfär i rummet. De flesta av våra produkter kan också aktivera en värmekälla så den autentiska kaminkänslan uppnås.

En elkamin till väggen är en av de säkraste kaminvalen man kan få på marknaden. Det gäller både brandfaran, men också om du önskar att flytta runt på kaminen om du ångrar den första placeringen. Den kan nämligen enkelt skruva ner den från väggen om du byter hem eller vill montera den i ett annat rum.

De flesta av våra elkaminer har vi lagerförda och kan levereras samma dag som du lägger din beställning. Är du på jakt efter en specifik modell, tveka inte att ta kontakt med vår kundservice.

Vägghängd elektrisk kamin

Elektrisk kamin till vägg

Längd
Höjd
Djup
Effekt
Dekoration
Prism 74

Prism 74

Pris 17.662,34 SEK
Varunr: HYB-10-048

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Ignite xl 50 vægpejs fra Dimplex

Ignite XL 50

Pris 13.116,88 SEK
Varunr: HYB-10-049

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Ignite xl 74 vægpejs fra Dimplex

Ignite XL 74

Pris 18.538,96 SEK
Varunr: HYB-10-050

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Ignite XL 100 vægpejs fra Dimplex

Ignite XL 100

Pris 20.292,21 SEK
Varunr: HYB-10-051

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Synergy vægpejs fra Dimplex

Synergy

Pris 11.980,52 SEK
Varunr: HYB-10-052

Speciell - Speciell - Speciell - Speciell

Lager | 0

Mer information

Är en elektrisk väggkamin säker?

Ja, en hängande modell på väggen är säker. Det gäller främst för elkaminer med artificiell eld. Det betyder att, om kaminen mot förmodan skulle falla ner i golvet, så sprids det ingen eld över golvet.

Många jämför brandfaran med exempelvis en etanolkamin eller andra väggkaminer med flytande bränsle. Om det flytande bränslet hanteras fel, kan det skapa en brandfara.

Har du barn eller husdjur är en elkamin extra säker då du undgår risken som uppstår med öppna lågor. Värmekällan i fronten på kaminen blir heller inte så varm att man kan bränna fingrarna på glaset. Normalt blir kaminen maximalt 30 grader varm.

Värmen kommer från ett integrerat värmereglage i kaminen. Denna komponent blir varm, men den är av säkerhetsskäl placerad gömd inne i kaminen. Det är därför inte möjligt att sätta fingrarna direkt på värmen. Fläkten som för ut värmen i rummet kan kännas varm om man kommer tätt på. Fläkten får inte täckas över eftersom produkten i så fall inte kan föra ut värmen.

Ger en elkamin för vägg värme?

Våra vägghängda elkaminer har en inbyggd värmemodul som gör att kaminen kan värma efter behov. Modulen kan ofta regleras i flera nivåer så du kan använda den på hög eller låg värme, eller helt utan.

En elkamin bör dock inte ses som en primär värmekälla. Det beror helt enkelt på att den inte är gjord för det och därför inte har tillräcklig kapacitet. El förbruket för att kunna få nog med värme hade helt enkelt varit för stort.

Omvänt så är en elkamin perfekt som sekundär värmekälla och inte minst för att höja stämningen i ett rum. Värmespridningen från kaminen kan jämföras med ett elektriskt element, vilket gäller för alla våra modeller oavsett om den är inbyggd eller fristående. Vi ser ofta att dessa installeras i sommarstugor, där man behöver värme några få dagar om året eller vart det inte är möjligt att koppla sig till ett annat värmesystem.

Hur fungerar elektriska väggkaminer?

De flesta väggmonterade elkaminer styrs via en medföljande fjärrkontroll. Om kaminen inte är fjärrstyrd, som de allra flesta är, så kan inställningarna ofta kontrolleras via en applikation på telefonen eller direkt på displayen på kaminen.

Det finns oftast någon form för display med knappar på kaminen. Det gäller oavsett om det ingår en fjärrkontroll eller inte. Det är en extra möjlighet för att styra kaminen om till exempel fjärrkontrollen skulle få slut på batteri eller försvinna bland soffkuddarna.

Styrningen av elkaminen är ganska enkel. Den har normalt en eller flera ON/OFF knappar som kan aktivera eller avaktivera en funktion:

  • Ska du starta eller släcka kaminen?
  • Ska du aktivera eller avaktivera värmereglaget?

De mer avancerade kaminerna har fler funktioner och knappar som styr funktionerna:

  • Värmeeffekten kan ofta styras mellan hög, låg eller ingen värme
  • Timerfunktion som släcker kaminen efter inställt antal timmar
  • Flammreglage som byter mellan kaminens olika flammeffekter
  • Ljusstyrkan kan öka eller minska efter behov

Dessa extra funktioner framgår också av en eventuellt medföljande fjärrkontroll eller på sin smartphone, i den anslutna applikationen.

Kan de hänga utomhus?

En elkamin är inte tillverkas för att placeras utomhus. Vi upplever dock ofta att våra kunder monterar sina elkaminer i ett uterum med väggar och tak där den inte utsätts för väder och vind. Elektroniken i en elkamin tål dock inte frost så det är viktigt att inte låta kaminen hänga ute under vintern.

LED lågorna ger en riktigt vacker effekt på väggen när mörkret tränger sig på. Därför har det blivit populärt att hänga elkaminer utomhus. Det beror på att kaminerna är enkla att flytta runt på och kan fås till ett överkomlig pris. Urvalet av elkaminer är stort. De kommer i andra färger än de vanliga svarta och vita kaminerna. Du ska till också med ta ställning till vilka effekter din eld ska ha innan du köper din kamin. Kolla runt på sidan och hitta den kamin som passar bäst till din vägg.

Fortfarande i tvivel om en hängande kamin? Kontakta oss

Vi sitter redo att hjälpa dig om du är i behov av hjälp. Vi arbetar för att erbjuda en god service online och du kan nå oss via vår liv-chatt här på sidan, via mail, telefon, Facebook eller Instagram. Vi svarar på dina frågor så snabbt vi kan!